Algemene Voorwaarden

We kunnen de beste resultaten voor jou en je paard behalen als we samen werken als een team. Geef me een veilige en goede werkplek en een paard dat netjes de hoeven geeft, dan lever ik mijn beste kwaliteitswerk bij je paard. Hieronder staat wat ik van jou verwacht:

veiligheid

Zowel voor jouw paard als voor mezelf vind ik een rustige, veilige omgeving heel belangrijk voor de kwaliteit van de bekapping. Enthousiaste honden (die de hoefschavelingen erg lekker vinden), rondrennende kinderen, kettingzagen, bladblazers, voederkarren, … zijn storend voor de ontspanning van het paard en dus een veiligheidsrisico voor je paard, jezelf en mij.

Bij voorkeur hou je je paard zelf vast, dit geeft vertrouwen aan je paard.

Eten

Bij paarden die een bekapping moeilijk vinden, vind ik het geen probleem dat ze aan een gevuld hooinet staan te knabbelen. Liefst eentje op neushoogte zodat ze zichzelf makkelijk in balans houden. Luzerne of hooi zodat ze lekker bezig zijn en eventuele spanning kunnen weg-eten.

Verlichting

Ik neem zelf verlichting mee maar voor jouw veiligheid is het wel goed dat er voldoende omgevingslicht is. Een paard reageert bliksemsnel, ik voel de spierspanning komen maar jij bent afhankelijk van je zicht.

Ondergrond

Een vlakke, verharde ondergrond is het allerbeste om op te werken maar als dit er niet is, dan kies ik wel een andere goede plek.

in de Winter

Om optimaal de bekapping vlot te laten verlopen is de ondergrond droog, sta ik uit de wind en uit de regen. Gelieve je paard met droge en propere benen aan te bieden. Zeker bij paarden met behang is modder bijzonder onaangenaam en dit vermindert de effectiviteit van het gereedschap.

in de Zomer

In de zomer is het belangrijk dat ik in de schaduw kan staan, bij voorkeur op een plek met tocht zodat vliegend ongedierte het paard niet stoort. Een naar vliegen trappend paard is gevaarlijk voor mij en lastig. Spray je paard 5 minuten voor ik kom en hou die bij de hand. Een vliegendeken is ook behulpzaam.

Bij droogteperiodes is het aangeraden om je paard met de hoeven 1 á 2 uur op voorhand in nat zand te zetten. Dan worden de hoeven zachter en kan het gereedschap beter gebruikt worden.

Afspraak

Ik werk enkel op afspraak. Ik hou me aan mijn schema maar uiteraard werk ik met paarden en ben veel onderweg dus het kan al eens een half uur vroeger of later zijn. Ik contacteer je altijd via WhatsApp als mijn aankomstuur verandert. Het helpt me enorm als je paard klaar staat als ik aankom zodat ik meteen kan beginnen, zo kan ik mijn schema aanhouden en iedereen die dag gelukkig maken!

Je kan van mij verwachten dat ik steeds regelmatig en op de afspraak kom en je paard niet laat zitten.

Interval

De bekappingsinterval varieert naar behoefte van de hoeven van je paard maar is maximaal 6 weken. Alleen zo kan ik hoefproblemen voor zijn en werkt mijn expertise optimaal. Voor speciale (medische gevallen) kan deze interval afwijken en korter worden. In dit geval wordt dit besproken. Ik verwacht van jou dat je de verantwoordelijkheid opneemt om die interval ook te bewaken. Indien je onverwacht belet bent, een vervanger regelt of asap de afspraak opnieuw maakt.

Annuleren

Het kan gebeuren dat de afspraak niet kan door gaan - gelieve me dit 48 uur op voorhand te laten weten! Dan wordt er niks aangerekend.

Ben ik bij je paarden aangekomen betaal je wél voorrijkosten die gelijk zijn aan het volledige bedrag als:

  • Je kan je paard niet vangen

  • Je paard kan geen hoeven geven (medisch, gedrag, kreupel, te gevaarlijk …)

  • Onveilige werkomgeving

  • Minder paarden dan afgesproken

ziekte

Als je paard een besmettelijke ziekte heeft zoals rhinopneumonie, griep of droes dan verneem ik dit graag minimaal 48u vooraf zodat ik er rekening mee kan houden dat ik na de bekapping mijn materiaal en mezelf kan ontsmetten. Indien je dit niet liet weten en ik ben op de afgesproken plek dan annuleer ik onmiddellijk de bekapafspraak maar reken ik je wel voorrijkosten gelijk aan het bekappingstarief aan.

betaling

Boter bij de vis. Ik accepteer enkel Payconic/ Mobile pay. Als er een betalingsprobleem is, dan hoor ik het graag voor ik arriveer. Dat kan gebeuren maar dan weet ik het graag op voorhand en dan kan het nog besproken worden.

Feedback en bijkomend onderzoek

Je mag altijd vragen stellen tijdens de bekapping, ik leg je graag uit wat ik doe en waarom. Als je paard onverwacht kreupel loopt, laat me dit dan weten! Misschien kan ik via Whatsapp je helpen en je al een plan van aanpak geven.

Als ik je paard bekapt heb, probeer ik een inschatting te maken welk effect dit zal hebben op de beweging van het paard. Je mag me altijd een paar dagen later laten weten of die inschatting correct was of niet.

Als we elkaar zien zal ik altijd vragen hoe het met je paard is. Dan wil ik graag weten of er verbeteringen zijn of dat je paard misschien gevoelig liep na een bekapping. Dit wil en moet ik weten zodat ik de volgende bekapping kan bijsturen.

Ik kan veel zien aan de hoef maar niet alles. Dus ik zal soms vragen naar bijkomend onderzoek (RX-foto’s of bloedonderzoek) vooraleer ik verder met de behandeling kan. Ik vraag dit enkel wanneer ik een vermoeden heb van specifieke gezondheidsproblemen en ik zal je een briefing geven die je dan aan de dierenarts kan overmaken.

IMG-20190202-WA0023.jpg
IMG-20190202-WA0027.jpg

Beroepsvereniging en verzekering

Ik ben aangesloten bij de NVMH en ben beroepsmatig verzekerd.